Објављено од стране: Milica | 30 марта, 2011

Ne očekujte ako činite dobro da će vam se kamenje micati s puta, već očekujte da će ga biti još više


Dobrota je samo još jedna od vrlina, u današnje vreme, „čudnih“ ljudi. Ponekad mi se čini da se ne cene oni koji to najviše zaslužuju. Činiš dobro, vrati ti se loše (pa te zaboli), činiš loše, vrati ti se loše (onda ti je svejedno, ništa nisi izgubio). Onda zašto biti dobar, kad je krajnji ishod isti?

Zato što je dobrota u srcu ljudi, duboko skrivena, ne može da se odglumi ili kupi. „Sklonost ka dobroti duboko je utisnuta u ljudsku prirodu, i to u tolikoj meri da, ne ispolji li se prema ljudima, ispoljiće se prema drugim živim bićima“.

I kada se dobrom čoveku ne uzvrati istom merom, on nije tužan, besan, kivan, razočaran. On je to uradio jer je tako želeo, jer je takav. Dobre ljude možemo prepoznati po očima, govoru, pogledu. Oni zrače i jednostavno se odvajaju od drugih ljudi. Oni ćute kada učine dobro delo, a pričaju kad njima neko učini dobro.

I kada ih drugi ljudi guraju u stranu, gadjaju kamenjem, vuku nadole, oni nastavljaju. Slede svoj cilj i istraju, polako koračaju. Trpe sve, jer znaju da se svaki neuspeh isplati. Jednom se i okrenu, vide sve one ljude da i dalje stoje na istom mestu, nisu se ni makli. Isto to rade drugim ljudima. Oprostite i sažalite se, vi ste uspeli, a oni su ostali iza vas.

„Uporna dobrota pobedjuje i nagore srce“. Seneka


Responses

  1. Tačno, da tačnije ne m’re bit 🙂


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: